Wat doen wij?

Hier ziet u iets van het bijzondere werk dat wij mogen verrichten in Ethiopië. U ziet dat mensenlevens hierdoor worden veranderd! Mede dankzij uw steun! Naast ons hoofdproject, proberen we ook andere projecten op te starten in de omgeving van Denbi. Hieronder een kleine impressie van alle projecten die we doen of hebben gedaan. Voor meer informatie over een bepaald project, klikt u op het project.

Ons hoofdproject is de kliniek in het dorpje Denbi. Onze twee verpleegkundigen zijn drie dagen in de week in de kliniek waar ze medische zorg verlenen aan inwoners uit (de omgeving van) Denbi. We hebben nu een kleine kliniek op de Maranatha farm. Deze basiskliniek is van tijdelijke aard. Vanwege het lange proces om een kliniek op te zetten, is besloten om te starten in een tijdelijk onderkomen.

Meer informatie

We steunen een school in Debre Zeit. Daar is een kleuterklasje gestart van 30 kinderen. Al deze kinderen worden gesponsord door een sponsor. Het geld gaat rechtstreeks naar deze kinderen toe. Het project is in september 2017 gestart. We proberen nog extra geld op te sparen om de kinderen extra materialen aan te kunnen bieden, zoals speelmogelijkheden voor buiten.

Meer informatie

Senbete Shalla (ten zuiden van Ethiopië) werd geteisterd door extreme droogte, waardoor er een groot tekort was aan voedsel. Stichting Denbi heeft daar een voedselproject opgezet. Acht maanden lang zijn mensen maandelijks van voedsel voorzien. De focus lag op de vrouwen en kinderen, omdat zij de meeste kans hebben op ondervoeding. Het programma is op 26 november 2016 beëindigd.

Meer informatie

Dit project is een vervolg op het Voedselprogramma in Senbete Shalla en vindt plaats in samenwerking met Stichting Royal Mission. Gedurende het voedselprogramma werd duidelijk dat het probleem van droogte niet is opgelost met de voedselhulp. Het betreft een blijvend probleem van droogte, waardoor er een chronisch tekort is aan voedsel. Hierdoor kwam het idee dat het belangrijk is om vervolgstappen te nemen om het gebied te voorzien van structurele hulp…

Meer informatie

Het project “Mother to Mother program” is hoofdzakelijk gericht op het trainen van moeders in de plattelandsdorpen. Door kennis over te dragen over oorzaak en gevolg van veel voorkomende ziekten op het platteland, wordt geprobeerd bewustwording en daardoor gedragsverandering te bewerkstelligen. Zo hopen we dat middels deze training de moeder-en-kind-sterfte, die nog steeds erg hoog is in Ethiopië, te verminderen.

Meer informatie

Efraïm is een jongen van 12 jaar uit het dorpje Denbi. Hij is geboren met een zuurstofgebrek voor of tijdens de bevalling, waardoor hij verlamd is. Hij is gediagnosticeerd met Cerebral Palsy. (Goede) fysiotherapie is nagenoeg afwezig in de nabije omgeving en het is erg duur. Efraïm krijgt therapie in een kwalitatief kinderrevalidatiecentrum in Addis Ababa. De kosten daarvan zijn laag (gesponsord centrum), maar de vervoerskosten er naartoe zijn de grootste kosten. Door zijn handicap is Efraïm niet in staat om met het openbaar vervoer te reizen. De familie krijgt ondersteuning bij deze hoge kosten.

Meer informatie

Zerahun is een jongetje uit het dorpje Denbi. Hij is te vroeggeboren, had zuurstofgebrek bij de geboorte en heeft als gevolg daarvan een ontwikkelingsachterstand opgelopen. Zijn moeder kwam met hem in de kliniek in een ernstig ondervoede toestand. Hij reageerde niet en de het probleem van de moeder was dat hij nog steeds niet kon lopen na 2 jaar. Via de link kunt u lezen wat wij voor hem hebben kunnen betekenen en nog betekenen.

Meer informatie

IMG_6382 (Medium)