Project Enat

Enat woont in Ethiopië en is een meisje van 12 jaar oud. Zij heeft sinds vier jaar hartproblemen en werd hiervoor behandeld in het overheidsziekenhuis. Dit ziekenhuis hielp haar tot nu toe met medicatie, maar dit is niet meer voldoende. Zij heeft dringend een nieuwe hartklep nodig.

Een Koreaanse hartchirurg in Bethel Teaching Hospital in Addis Abeba kan deze operatie binnen twee weken uitvoeren. Hij heeft deze operatie al meermalen met succes uitgevoerd bij kinderen met soortgelijke problemen als Enat. We weten dat dit geen garantie biedt, maar niets doen betekent dat ze waarschijnlijk op korte termijn zal overlijden. De kosten voor deze operatie bedragen ongeveer 6.500,00 Euro.

Enat komt uit een arm gezin met zes kinderen en woont in de stad Debre Zeit. Ze heeft geen vader meer en haar moeder verdient nog geen euro per dag met het wassen van kleding.

Dankbaarheid vervult ons hart! We hebben genoeg geld mogen ontvangen via de bank en het donatieformulier om de operatie en bijkomende kosten te kunnen betalen!

De operatie is goed geslaagd! Haar leven is gered. Al het geld voor de operatie hebben we binnen mogen krijgen en het overige geld hebben we besteedt aan bijkomende kosten, zoals follow up, medicatie en goede voeding.

Iedereen die een steentje heeft bijgedragen, hartelijk dank!!

Vervolg

Enat doet het heel goed en is aan een persoonlijke sponsor gekoppeld voor de betaling van de medische follow up kosten en medicatie. Ze gaat inmiddels weer naar school. Ze moet er hard voor werken, omdat ze jaren uit de running is geweest door haar ziekte. Toch doet ze het goed. We proberen haar positief te stimuleren en blijven kijken wat nodig is.