Project Enat

Enat woont in Ethiopië en is een meisje van 12 jaar oud. Zij heeft sinds vier jaar hartproblemen en werd hiervoor behandeld in het overheidsziekenhuis. Dit ziekenhuis hielp haar tot nu toe met medicatie, maar dit is niet meer voldoende. Zij heeft dringend een nieuwe hartklep nodig.

Een Koreaanse hartchirurg in Bethel Teaching Hospital in Addis Abeba kan deze operatie binnen twee weken uitvoeren. Hij heeft deze operatie al meermalen met succes uitgevoerd bij kinderen met soortgelijke problemen als Enat. We weten dat dit geen garantie biedt, maar niets doen betekent dat ze waarschijnlijk op korte termijn zal overlijden. De kosten voor deze operatie bedragen ongeveer 6.500,00 Euro.

Enat komt uit een arm gezin met zes kinderen en woont in de stad Debre Zeit. Ze heeft geen vader meer en haar moeder verdient nog geen euro per dag met het wassen van kleding.

Dankbaarheid vervult ons hart! We hebben genoeg geld mogen ontvangen via de bank en het donatieformulier om de operatie en bijkomende kosten te kunnen betalen! Wat bijzonder dat we straks dit meisje kunnen helpen… Woorden schieten te kort!

Woensdag kan Enat geopereerd worden en het overige geld kunnen we besteden aan bijkomende kosten, zoals follow up, medicatie en goede voeding.

Iedereen die een steentje heeft bijgedragen, hartelijk dank!!

Vervolg
Het gaat goed met Enat! Ze is weer terug op de gewone afdeling, heeft haar kleren aan en zit in de stoel. Ook is ze weer heel actief. Ze heeft al verschillende kleurboeken heel netjes volgekleurd!

Tijdens oefeningen heeft ze nog wat zuurstof nodig, maar verder redt ze het prima zonder. Ook neemt de eetlust weer toe en gaat ze er steeds beter uitzien.

We zijn dankbaar!